Portrait Of Two Female Friends With Skateboard In Urban Skate Park

In Nederland hebben veel vluchtelingen een lange en uitdagende reis achter de rug. Ze hebben hun thuisland moeten verlaten vanwege oorlog, geweld of vervolging, en zijn naar Nederland gekomen op zoek naar een veilige haven. Eenmaal hier geconfronteerd met nieuwe uitdagingen, proberen ze hun leven opnieuw op te bouwen en hun dromen na te jagen. Dit is waar New Dutch Connections in beeld komt, een organisatie die vrijwilligers en vluchtelingen samenbrengt om hen te ondersteunen bij het realiseren van hun dromen en het opbouwen van een nieuw leven in Nederland. Wordt u ook vluchtelingen vrijwilliger?

Wat Doet New Dutch Connections?

New Dutch Connections (NDC) is een organisatie die zich richt op het activeren van vluchtelingen en hen ondersteunt bij het ontdekken en ontwikkelen van hun talenten en ambities. NDC gelooft in de kracht van persoonlijke connecties en heeft een programma ontwikkeld waarbij vrijwilligers, ook wel ‘maatjes’ genoemd, worden gekoppeld aan vluchtelingen om hen te begeleiden en te inspireren. Dit programma heeft als doel vluchtelingen te helpen hun dromen te realiseren en actief deel te nemen aan de Nederlandse samenleving.

Hoe Kun je Vluchtelingen Vrijwilliger Worden bij NDC?

Als je geïnteresseerd bent in het ondersteunen van vluchtelingen en hen wilt helpen hun dromen te volgen, kun je bij NDC vrijwilliger worden. Het proces om vrijwilliger te worden is eenvoudig en begint meestal met het invullen van een aanmeldingsformulier op de NDC-website.

Als maatje bij NDC heb je de kans om een sterke en positieve impact te hebben op het leven van een vluchteling. Je deelt ervaringen, begeleidt hen bij het verkennen van onderwijs- en carrièremogelijkheden en moedigt hen aan om hun passies en talenten te ontwikkelen. Door deze persoonlijke connectie kun je hen helpen om een netwerk op te bouwen en de Nederlandse taal en cultuur beter te begrijpen.

De Impact van Vrijwilligerswerk bij NDC

Het vrijwilligerswerk bij NDC heeft aantoonbare resultaten opgeleverd. Vluchtelingen die worden ondersteund door maatjes en coaches zijn beter in staat om hun weg te vinden in de Nederlandse samenleving, en velen van hen hebben hun dromen kunnen verwezenlijken.

Ze hebben nieuwe vaardigheden opgedaan, hebben zich kunnen aansluiten bij opleidingen of de arbeidsmarkt, en voelen zich sterker en zelfverzekerder.

Vrijwilligers zelf halen ook veel voldoening uit hun werk bij NDC. Het geeft hen de kans om nieuwe culturen te leren kennen, vriendschappen te sluiten en hun eigen persoonlijke en professionele groei te bevorderen.

Word een Vluchtelingen Vrijwilliger bij New Dutch Connections

Als je geïnteresseerd bent in vrijwilligerswerk als maatje bij New Dutch Connections en wilt bijdragen aan het helpen van vluchtelingen om hun dromen te verwezenlijken, aarzel dan niet om contact op te nemen met NDC. Samen kunnen we bijdragen aan een inclusievere en ondersteunende samenleving waarin vluchtelingen de kans krijgen om hun potentieel te vervullen en een nieuw leven op te bouwen in Nederland. Jullie dromen zijn de moeite waard, en NDC staat klaar om te helpen bij de reis om ze te verwezenlijken.